Domov AKTUÁLNE > Šport

Šachistka Seková opäť medailovo skórovala

Stalo sa tak v Topoľčanoch, kde sa uskutočnili Majstrovstvá SR v šachu základných a stredných škôl

Šachistka Seková opäť medailovo skórovala

HUMENNÉ. Mladý humenský talent - šachistka Olívia Seková vybojovala pre Humenné štvrtú medailu z majstrovských súťaží v tomto roku.

Stalo sa tak vo štvrtok 5.12.2019 v Topoľčanoch, kde sa uskutočnili Majstrovstvá SR v šachu základných a stredných škôl. Náš región v nich reprezentovalo päť šachistov, ktorí prešli sitom okresných a krajských kôl: S. Simonová a M. Valko (GAGLS HE), P. Smetana (CSŠ SV), P. Greňo a O. Seková (ZŠ Darg. Hrdinov HE).

Práve 10 ročnej Humenčanke Sekovej sa ako najmladšej členke výpravy podarilo najväčšmi uspieť a získať bronz v kategórii žiačok ZŠ. Turnaj jej vyšiel, hrala vyspelý šach s minimom chýb a nezľakla sa aj omnoho starších súperiek. Pri rovnosti bodov 5,5 zo 7 možných jej zlatá medaila unikla len o pomocné hodnotenie. Sekovej sa tento rok mimoriadne darí a pod vedením trénerov klubu Šachy Reinter preukazuje excelentnú formu.

V apríli získala titul Majsterky Slovenska mládeže v šachu 2019 v kategórii dievčat do 10 rokov, čím sa kvalifikovala na Majstrovstvá sveta mládeže v šachu. V máji vybojovala titul Vicemajsterky Slovenska mládeže v rapid šachu 2019 v kategórii dievčat do 10 rokov. V júni na medzinárodnej úrovni vybojovala bronz na Majstrovstvách Európy mládeže Smart Kids v rapid šachu 2019 kategória dievčat do 10 rokov.

Aj ďalší členovia výpravy „spod Vihorlatu“ podali výborný výkon a sme na nich právom hrdí: študentky SŠ: S. Simonová 3,5/ 7 – 13. miesto; študenti SŠ: M. Valko 3/ 7 22.miesto; žiaci ZŠ: P. Greňo 3,5/ 7 – 14 miesto, P. Smetana 2/ 7 – 28. miesto.


AUTOR, FOTO : RADOSLAV ONDO


Verzia pre tlač
16.12.2019



Chystáte sa v lete na dovolenku?


  • áno, už sa na to teším (36%)
  • ešte neviem, rozhodnem sa podľa pandemickej situácie (19%)
  • nie, nebudem riskovať (44%)