Domov AKTUÁLNE > Šport

Samuel Šuľák : Humenčan v mládežníckej reprezentácii

V prípravke pod vedením trénera Alexandra Bochyna sa veľa naučil

Samuel Šuľák : Humenčan v mládežníckej reprezentácii

HUMENNÉ. Humenský futbal počas svojej existencie /rôzne názvy klubov/ vychoval desiatky vynikajúcich futbalistov, ktorí reprezentujú nielen svoj klub, ale aj iné mestá na Slovensku, ba aj v reprezentácii Slovenska.

V súčasnosti veľkú pozornosť v FK Humenné venujú výchove mladých futbalistomv. Cez letnú prestávku odchádzajú do iných futbalových klubov na Slovensku.

Jedným z nich je aj odchovanec Humenného, 16-ročný SAMUEL ŠUĽÁK, hráč AS Trenčín a reprezentant Slovenska v mládežníckej kategórii U16. Využil som jeho prítomnosť doma, kde trávi svoj voľný čas karantény  a odpovedal na moje otázky.

"Futbal mám veľmi ráad. V druhej triede základnej školy som sa v prípravke pod vedením trénera Alexandra Bochyna veľa naučil. Neskôr som prestúpil na Základnú školu Hrnčiarska a bol som zadelený do športovej triedy so zameraním na futbal a mojim trénerom bol Martin Polák. Športovú prípravu som absolvoval pod vedením trénerov Jána Opielu a Vladimíra Mandulom. V žiackych kategóriách sa mi darilo a preto Peter Szenay, zodpovedný za žiacku reprezentáciu Východu, ma pozýval na rôzne výbery. Keď som chcel s futbalom napredovať, tak som v ôsmom ročníku prestúpil do Tatrana Prešov, kde som pôsobil dva roky. Tam som ukončil aj základnú školu.
Mojimi trénermi boli Patrik Durkáč a Stanislav Baran. Po vypadnutí Tatrana Prešov do III. ligy, v klube to začalo škrípať a tak má do Trenčína zlanáril asistent reprezentačného trénera U16 Pavol Mlynár, ktorý je zároveň aj hlavným trénerom Trenčína,“ dodal Samo.

"V Trenčíne navštevujem Strednú športovú školu s maturitou a zároveň hrám I. lidgu mladší dorast U17, kde hrám defenzívneho záložníka. Keďže viac vypomáham obrane, dávam málo gólov. V jesennej časti som bol autorom troch gólov. V mužstve najlepším strelcom je Gajdoš s 11 gólmi. Naše družstvo po jesennej časti je na prvom mieste so 43 bodmi pred Žilinou, ktorá na nás má stratu 4 bodov. Mrzí má strata bodov doma s Podbrezovou, kde sme prehrali.“ 

"Tvrdo pracujem na sebe aj mimo povinných tréningoch. Chcem byť stále lepší. Moju výkonnosť si všimol aj reprezentačný tréner mládežníckej kategórie U16 Marek Bažík, ktorý má nominoval v minulom roku proti Srbsku. Nastúpil som v oboch zápasoch. Vo februári ma opäť nominoval na turnaj UEFA Development v španielskej la Mange. Odohrali sme tri zápasy a vo všetkých som nastúpil. V reprezentácii boli až piati hráči z Trenčíne. Mám radosť, že môžem reprezentovať Slovensko,“ zdôrazňuje Samuel.

"Momentálne v čase, keď je ten koronavírus a nemôžem s družstvom trénovať, môj osobný kondičný tréner Mário Burda mi vytvára týždenný tréningový mikro cyklus, ktorý zahŕňa dvoj a trojfázové tréningy a to kondičná príprava mimo ihriska. Futbalová príprava je zameraná predovšetkým na rýchlosť a prácu s loptou. Po ťažkých tréningoch mám pripravený kvalitný strečingový program. Každý týždeň tento tréningový program vyhodnocujeme a doplňujeme o iné cviky. Verím, že keď sa otvoria futbalové súťaže, budem dobre pripravený na futbalové zápasy,“ konštatuje na záver Samo ŠUĽÁK, hráč Trenčína a reprezentant mládežníckej kategórie U16.

Text PA, foto: súkromný archív SŠ


AUTOR : PA 
FOTO : súkromný archív SŠ
Verzia pre tlač
27.04.2020



Chystáte sa v lete na dovolenku?


  • áno, už sa na to teším (36%)
  • ešte neviem, rozhodnem sa podľa pandemickej situácie (19%)
  • nie, nebudem riskovať (44%)