Domov AKTUÁLNE > Šport

Šermiarka Hunčárová získala zlatú medailu aj cenné body

Sústredenie Katky na Ukrajine sa odzrkadlilo aj na turnaji. Má výbornú formu



SNINA. Pomaly sa rozbieha nová šermiarska sezóna. V športovej hale Mladosť v Bratislave sa konal turnaj Slovenského pohára pod názvom ,,BALOGHOV MEMORIÁL“ v šerme kordov mužov a žien.

Tohto turnaja sa zúčastnili aj dvaja pretekári z Klubu šermu Snina Katarína Hunčárová a Martin Kapraľ.

V kategórii žien štartovala Katarína Hunčárová, ktorá v prvom základnom kole zo štyroch zápasoch vyhrala tri a raz prehrala. Podobný scenár mala ajv  druhom kole a to tri výhry a jednu prehru. Do eliminácie bola nasadená ako jednotka. V eliminácii v prvom zápase mala voľný žreb. V druhom zápase porazila Bursovu z AŠ Bratislava a vo finále sa stretla s Roškovou z AŠ Bratislava, ktorú porazila a získala prvenstvo.

Martin Kapraľ v kategórii mužov v základnom kole z piatich zápasov štyri vyhral a postúpil do eliminácie. V Prvom zápase mal voľný žreb, ďalej porazil Zentka z Willardu Košice, ale v boji o semifinále podľahol Šteisovi z AŠ Bratislava a skončil na peknom piatom mieste.

"S výkonmi mojich zverencov som spokojný. Získali body do Slovenského pohára. Sústredenie Katky na Ukrajine sa odzrkadlilo aj na turnaji. Má výbornú formu. Obaja pretekári sa pripravujú na prvý Svetový pohár, ktorý bude v závere tohto mesiaca v Belehrade," konštatoval Dalibor Kazík, tréner klubu.

AUTOR : PA
FOTO : archív klubu


Verzia pre tlač

Chystáte sa v lete na dovolenku?


  • áno, už sa na to teším (36%)
  • ešte neviem, rozhodnem sa podľa pandemickej situácie (19%)
  • nie, nebudem riskovať (44%)