Domov AKTUÁLNE > Šport

Šermiarska sezóna je v plnom prúde

Aj sninskí seniori sa po víkendoch zúčastňujú na rôznych turnajoch doma, ale aj v zahraničí a na slovenské pomery sa im darí

Šermiarska sezóna je v plnom prúde

SNINA. Šermiarska sezóna je v plnom prúde. Aj sninskí seniori sa po víkendoch zúčastňujú na rôznych turnajoch doma, ale aj v zahraničí a na slovenské pomery sa im darí.

Seniorka KATARÍNA HUNČAROVÁ sa zúčastnila Slovenského pohára v šerme kordom, ktorý sa konal v Bratislave pod názvom ,,POŠTA CUP“. KATKA sa zo základného kola prebojovala až do vyraďovacej eliminácie, kde sa prebojovala až do semifinále, kde podľahla Bratislavčanke Bursovej a skončila na treťom mieste – získala bronzovú medailu.

V britskom meste Birminghame sa konal Medzinárodný turnaj v šerme kordom pod názvom "COCKS MOORS WOODS OPEN“, ktorého sa zúčastnilo 66 šermiarov z 5 štátov.

Sninský Klub šermu reprezentoval TOMÁŠ KAZÍK, ktorý do vyraďovacej eliminácie postúpil s jednou prehrou. Tu dobrými výkonmi sa prebojoval až do finále, kde prehral s Britom Howserom a obsadil druhé miesto – striebornú medailu. TOMÁŠ obhajoval minuloročné prvenstvo.

Po dvojročnej prestávke sa medzi súťažiacich vrátil MARTIN KAPRÁL, ktorý štartoval na medzinárodnom turnaji v Českej republike v Písku pod názvom ,,POŠTA CUP“. Zúčastnilo sa ho 65 šermiarov. MARTIN sa zo základného kola prebojoval do vyraďovacej eliminácie, kde hneď v prvom kole prehral a obsadil 30. mieste.

JÁN GERBOC z Klubu šermu Snina štartoval v Britskom meste Cardiffe na medzinárodnom turnaji "WELSH OPEN“. Štartovalo tu 78 šermiarov z 5 štátov. JÁN postúpil do vyraďovacej eliminácie. Tu troma víťazstvami postúpil medzi šestnásť najlepších. No o postup medzi osem najlepšách sa zranil a odstúpil z hry. Celkovo obsadil 13. miesto. O dva tíždne bude Ján Gerboc štartovať na Svetovom pohári vo Švajčiarsku.



AUTOR : PA 

FOTO : súkromný archív PA


Verzia pre tlač
25.11.2019



Chystáte sa v lete na dovolenku?


  • áno, už sa na to teším (36%)
  • ešte neviem, rozhodnem sa podľa pandemickej situácie (19%)
  • nie, nebudem riskovať (44%)