Domov AKTUÁLNE > Šport

Slávisti v Poľsku, traja zápasníci - tri medaily

Minulý víkend sa mini výprava ZK Slávia Snina zúčastnila na medzinárodných majstrovstiev Lubielskiego Wojevodztva v Poľskom Spiezine v zápasení vo voľnom štýle prípraviek, mladších a starších žiakov

Slávisti v Poľsku, traja zápasníci - tri medaily

SNINA. Je koniec roka a mnohé športové kluby ešte využívajú účasť na domácich či zahraničných turnajoch.

Minulý víkend sa mini výprava ZK Slávia Snina zúčastnila na medzinárodných majstrovstiev Lubielskiego Wojevodztva v Poľskom Spiezine v zápasení vo voľnom štýle prípraviek, mladších a starších žiakov. Päťčlenná výprava Slávia v zložení z troch mladých zápasníkov a dvoch trénerov na turnaj pricestovala do dejiska v piatok, kde si prezreli mesto a koncentračný tábor Majdanek.

V sobotu sa na dvoch žinenkách predstavilo 76 mladých zápasníkov, medzi nimi aj traja Slávisti, ktorým sa darilo a získali tri medaily vo svojich váhových kategóriách. Starší žiak Oliver Andrejko vo váhe do 68 kilogramov obsadil prvé miesto. Je to už jeho tretie víťazstvo na medzinárodnom turnaji za sebou. Vo váhe do 42 kilogramov starší žiak Patrik Sivčo obsadil tretie miesto.

Vo váhe do 36 kilogramov pripravkár Matiáš Haburaj obsadil druhé miesto.

"Boli sme veľmi úspešní. Traja zápasníci tri medaily. To by si prial každý tréner. Tohto roku sa ešte zúčastnime IV. kola žiackej ligy – východ, ktoré bude v Snine,“ konštatoval Slavomír Štofik, mládežnícky tréner Slávie Snina.






AUTOR, FOTO : PA





Verzia pre tlač
13.12.2018



Chystáte sa v lete na dovolenku?


  • áno, už sa na to teším (36%)
  • ešte neviem, rozhodnem sa podľa pandemickej situácie (19%)
  • nie, nebudem riskovať (44%)