Domov AKTUÁLNE > Šport

Slovenská Volová utrpela v ZFL prvú prehru

Domáce víťazstvo rozdielom triedy bolo zaslúžené

Slovenská Volová utrpela v ZFL prvú prehru

VOĽA – SLOVENSKÁ VOLOVÁ 4:0 (3:0)

Vo Voli sa zrodila prvá prehra Slovenskej Volovej v tomto ročníku ZFL. Domáce víťazstvo rozdielom triedy bolo zaslúžené, čo nám potvrdil aj starosta hostí Pavol Šimurda. Jeho domáci kolega Štefan Gajdoš bol s víťazstvom svojho domáceho mužstva veľmi spokojný. Hosťom chýbali niektorí hráči, čo sa prejavilo aj na ich výkone. Autormi gólov za domácich boli: František Kanči 2 a František Forint 2. Slušné stretnutie pred asi 120 divákmi rozhodoval Ján Sojka. Domáci oslavovali svoje víťazstvo dlho do noci.


KAMIENKA – HANKOVCE 1:3 (0:0)

Aj toto stretnutie potvrdilo, že nie je príliš športové, keď medzi hráčmi je veľký vekový rozdiel. Domáce mužstvo Kamienky je jednoznačne mužstvom s najvyšším vekovým priemerom hráčov, ktorým sa nepáči, keď proti ním nastupujú ich deti, alebo vnuci. Prvý polčas bol vyrovnaný, ale gól nepadol. V druhom polčase Hankovčania vďaka lepšej kondície už prevýšili domáce mužstvo. Strelcami ich gólov boli Daniel Drab, Peter Krídla a Maroš Harvila. Čestný úspech za domácich strelil Juraj Kriška. Pred 60 divákmi rozhodoval Jozef Švik. Vedenie Kamienky chce pred začiatkom jesennej sezóny na pracovnej porade otvoriť otázku obmedzenia štartu veľmi mladých hráčov. Určite to bude zaujímavá debata.


BAŠKOVCE – TOPOĽOVKA 5:0 (0:0)

Bolo to stretnutie dvoch rozdielnych polčasov. Prvý bol vyrovnaný, aj keď sa útoky striedali na obidvoch stranách, gól nepadol. V druhom polčase sa prejavila väčšia fyzická kondícia mladších hráčov Baškoviec, ako aj lepšie premieňanie šancí. Autormi gólov domácich boli: Jakub Kuľha 3 a Patrik Mihalčin 2. Pred 50 divákmi rozhodoval Jozef Brehovský. Aj tentokrát sa v kruhoch Topoľovky ozvali hlasy, že aktívni futbalisti hrajúci dorastenecké ligy, by túto súťaž nemali hrať. Pretože v ZFL by nemalo ísť o víťazstva za každú cenu, ale o rozvoj dedinského športu.

ZDROJ : Ivan HOPTA
FOTO : archív




Verzia pre tlač
17.06.2019



Chystáte sa v lete na dovolenku?


  • áno, už sa na to teším (36%)
  • ešte neviem, rozhodnem sa podľa pandemickej situácie (19%)
  • nie, nebudem riskovať (44%)