Domov AKTUÁLNE > Šport

Sninčania zostávajú neporazení v Slovenskom pohári

Najviac prekvapili kadetka Krupjaková a kadet Kepič, ktorí ukázali všetkým úžasnú bojovnosť

Sninčania zostávajú neporazení v Slovenskom pohári

SNINA. V prvú februárovu sobotu sa v Rimavskej Sobote konalo 1.kolo Slovenského pohára Slovenskej asociácie Taekwondo WT pod názvom Falcon Cup 2019.

Na tomto medzinárodnom turnaji sa prestavilo 170 pretekárov z 3 štatov (Slovensko, Česko, Turecko) a 16 klubov, účasť bola pre rozšírenú chrípku nižšia, ale aj tak turnaj bol na skvelej úrovni.

Na podujatí sa už tradične predstavil aj zástupca nášho mesta Black Tiger klub zo Sniny, pod vedením hlávneho trénera klubu T. Potockého a jeho asistentov Matika, Čopaka, Kamencu a Suchého, ktorý tohto roku obhajuje titul v Slovenskom pohári.

Sninčania vycestovali na tento turnaj "ba v menšej zostave 34 členov” pre veľkú maródku, ktorá v klube závladla tyždeň pred súťažou (-20 pretekárov).

Sničania s omladeníým kádrom vycestovali na turnaj s navyšším cieľom, ktorý sa im aj podaril a v hodnotení klubov obsadili skvelé 1.miesto po prvom kole Slovenského pohára.

O zlato až 19 krát sa tentokrát postarali A. Greňa - 22 kg, J. Kendereš - 24 kg, P. Andrejčík - 28 kg, L. Švábova - 32 kg, J. Kohutanič - 50 kg, M. Štofík - 46 kg, M. Kepič - 33 kg, J. Kamencová - 50 kg, B. Krupjakova - 51 kg,  P. Petro - 41 kg, T. Hreha - 53 kg, J. Kohút - 61 kg, K. Britanová - 55 kg, J.Haburaj - 59 kg, S. Britan - 68 kg, M. Suchý - 74 kg, K. Hrehová - 52 kg, A. Greňova - 44 kg, N. Kresačová - 22 kg.

Strieborne priečky obsadili po vyrovaných bojoch J. Brutovský - 24 kg, A. Bednárová + 59 kg, A. Chimčak - 32 kg, Š. Fráter - 48 kg, B. Gerboc - 63 kg, P. Hreha - 28 kg T. Kamenca - 58 kg, A. Mandzaková - 44 kg, K. Mandzaková - 59 kg, M. Medvec - 45 kg, D. Muller - 57 kg, J. Spitalik - 50 kg.

A bronzove priečky sa ušli dievčatam vo váhe - 28 kg Daniela Považancová a vo váhe kadetiek - 51 kg Emke Burikovej.

Klubu sa v konkurencií 16 klubov podarilo získať celkove 1.miesto, kde 2.miesto obsadil klub Koryo UPJŠ Košice, 3.miesto získal klub Ilyo ŠKP Košice, 4.miesto domáci klub Falcon RS a 5.miesto získal klub z Čiech Lacek TKD. Poďakovanie patrí mestu Snina, sponzorom, Motocentrum Snina za poskytnutie dopravy ako aj všetkým pretekárom.

Vyjadrenie trénera: “S odvedenou prácou mojich zverencov som veľmi spokojný, po absolvovanej zimnej prípravy, ktorá pozostávala z 2 sústredení hlavne v domácom prostredí ukázali skvelú pripravenosť. Najviac prekvapili kadetka Krupjaková a kadet Kepič, ktorí ukázali všetkým úžasnú bojovnosť a poradili si aj z väčšími a technicky vyspelejšími pretekármi. Skvéle vysledky podali aj Britanová, Kamencová, Hreha a Britan, ale aj ostatní. Najvačšie sklamanie bol finalový zápas Frátera, ktorý pri stave 27:12 prehral na trestné body a finále Bednárove j, ktorá "je začiatočnička (biely opasok) a prehrala z pretkárkou z Humenného (čierny pas) iba 8:10, kde určite mala celý zápas na vrch.”







ZDROJ, FOTO : Tomáš POTOCKÝ



Verzia pre tlač
21.02.2019



Chystáte sa v lete na dovolenku?


  • áno, už sa na to teším (36%)
  • ešte neviem, rozhodnem sa podľa pandemickej situácie (19%)
  • nie, nebudem riskovať (44%)