Domov AKTUÁLNE > Šport

Sninskí šermiari ukončili minulý rok súťažne

Cestovali do Čiech, kde absolvovali dva turnaje

Sninskí šermiari ukončili minulý rok súťažne

SNINA. V závere roka sa sninskí seniori zúčastnili na silne obsadených turnajoch v Prahe v Českej republike.

Turnaj pod názvom "PROSINEC CUP“ bol aj českým pohárom pre seniorky a zúčastnilo sa ho 42 pretekárok, medzi nimi aj Sninčanka KATARÍNA HUNČÁROVÁ, ktorá v základnom kole zo šiestich zápasoch vyhrala štyri a postúpila do vyraďovacej eliminácie. Tu v prvom kole mala voľný žreb.

V druhom kole porazila Češku Vacínovu, no v ďalšom kole prehrala s neskoršou víťazkou turnaja Seligerovou z Česka. Celkove skončila na 20. mieste. Pre KATKU to bola previerka pred svetovými pohármi v Španielsku a v Maďarsku.

Ďalším turnajom v Prahe bol turnaj seniorou pod názvom "V. A  F. JANDY“ v šerme kordom, ktorého sa zúčastnilo 80 pretekárov z Poľska, Slovenska a Česka. Klub šermu Snina reprezentoval na tomto turnaji MARTIN KAPRAĽ, ktorý v základnom kole z ôsmich zápasov vyhral štyri a postúpil medzi 64 pretekárov do eliminácie. Tu v prvom zápase porazil Čecha Krajsa, no v ďalšom zápase prehral so Salzerom z Českej republiky. Celkove skončil na 24. mieste. Víťazom turnaja sa stal Čech Jurka. MARTIN sa po dlhšej prestávke vrátil do kolobehu turnajov a stále sa zlepšuje.



AUTOR : PA
FOTO : archív klubu
Verzia pre tlač
07.01.2020



Chystáte sa v lete na dovolenku?


  • áno, už sa na to teším (36%)
  • ešte neviem, rozhodnem sa podľa pandemickej situácie (19%)
  • nie, nebudem riskovať (44%)