Domov AKTUÁLNE > Šport

Sninskí šermiari v zahraničí nesklamali

Katka Hunčárová získala ďalšie dva body do Európskeho pohára, ale hlavne do nominácie na ME do 23 rokov



SNINA. Klub šermu v Snine patrí medzi popredné kluby na Slovensku. V závere roka klub dostáva pozvánky na rôzne turnaje do zahraničia. 

Senior Kováč zo Sniny štartoval v Írskom Dubline na medzinárodnom turnaji "THER WINTER BLADE“ v šerme kordom, ktorého sa zúčastnilo 36 šermiarov z 8 krajín.

Sninčan Kováč z piatich zápasov v prvom kole vyhral tri. Scenár druhého skupinového kola sa podobal prvému a do vyraďovacej eliminácie bol nasadený ako deviaty. V eliminácie v prvom kole mal voľný žreb. V druhom kole porazil Spillaneho z IRL a v boji o postup medzi osmičku prehral s Mitechellom z Veľkej Británii. V celkovom poradí obsadil pekné deviate miesto. Víťazom sa stal Francúz Carnec. Je to pekné umiestnenie, pretože Kováč sa po dlhšej prestávke vrátil na šermiarske planše.

Za účasti 79 šermiarok z 15 štátov sa v Rakúskom Mondlingu sa konal medzinárodný Európsky pohár senioriek v šerme kordom do 23 rokov. Na tomto pohári Slovensko reprezentovali štyri pretekárky.

Medzi nimi bola aj Katarína Hunčárová z Klubu šermu Snina, ktorá v prvom základnom kole štyri zápasy vyhrala a dva prehrala. Do eliminácie bola nasadená na osemnástom mieste. Hneď v prvom zápase prehrala s Ukrajinkou Spasovovou a v celkovom poradí skončila 38. mieste. Ruska Obraztsovova sa stala celkovou víťazkou. Zo Slovenských reprezentantiek sa najlepšie umiestnila práve Katka Hunčárová. Získala ďalšie dva body do Európskeho pohára, ale hlavne do nominácie na ME do 23 rokov.

AUTOR, FOTO : PA


Verzia pre tlač

Chystáte sa v lete na dovolenku?


  • áno, už sa na to teším (36%)
  • ešte neviem, rozhodnem sa podľa pandemickej situácie (19%)
  • nie, nebudem riskovať (44%)