Domov AKTUÁLNE > Šport

Tomáš Matuščák zase zlatý

Tomáš Matuščák po víťazstve v rozbehu na 60m časom 7,07 nenechal nič na náhodu. Prvá jeho medaila z majstrovstiev Slovenska a hneď zlatá vo finálovom behu

Tomáš Matuščák zase zlatý

HUMENNÉ. V sobotu sa predstavili na majstrovstvách mladšieho žiactva prvý pretekári z nášho 1. Atletického klubu Humenné. Medaila nám ušla o v lások. Prvým rokom mladšia žiačka Michaela Ivančová v behu na 600m skončila tesne za stupňom víťazov, kde časom 1:50,78 skončila na nepopulárnom štvrtom mieste.

V dorastencoch sa nám už darilo viac.

V nedeľu Tomáš Matuščák po víťazstve v rozbehu na 60m časom 7,07 nenechal nič na náhodu. Prvá jeho medaila z majstrovstiev Slovenska a hneď zlatá vo finálovom behu, kde posunul svoj čas na hranicu rovných 7,00 s.

Škoda, že natiahnuté slabiny mu nedovolili štartovať v behu na 200m. Tam by opäť potvrdil papierové predpoklady na víťazstvo. Tomášovi sa túto halovú sezónu darí. Vedie Slovenské tabuľky v behu na 60m v kategórií dorastencov a juniorov. V behu na 200m v dorastencoch nenašiel premožiteľa.

Pokiaľ doriešime natiahnuté slabiny a tréningovo sa bude zlepšovať, tak jeho budúcnosť môže napredovať, až do svetovej atletiky. Jeho časy sa rovnajú a sú aj o niečo lepšie ako u Jána Volka v dorasteneckej kariére. Samozrejme je to dlhá cesta, ktorá je závislá od tréningových podmienok, /ktoré v Humennom nemáme/, regenerácie, športovej výživy, športových sústredení, zdravotného stavu a iných vplyvov na športový výkon.
Druhá do bojov úspešne zasiahla staršia žiačka Tamara Ivančová v behu na 1500m.

Trochu v nie veľmi taktickom behu si Tamara nepostrážila druhé miesto. Tretie miesto časom 5:12,61 nie je zlé, no viem že Tamara chcela viac. Je to typ atlétky, ktorá sa neuspokojuje s medailou a bojuje do poslednej chvíle o najvyššie méty. Jej bežecká kamarátka Ivana Švigárová sa predstavila v behu na 800m a osobným rekordom 2:34,34 si vybojovala veľmi pekné šieste miesto, ako žiačka medzi dorastenkami. Zlepšila si halový osobný rekord o viac ako desať sekúnd. Pred majstrovstvami Slovenska starších žiačok to vyzerá na jej prvú medailu. Dúfam, že to dopadne podľa mojich predstáv.

Marek Smetana sa predstavil v behu na 400m, kde si zlepšil osobné maximum na výsledný čas 1:00,34 postačoval na 16. miesto. Po štyristovke veľa síl už nezostalo a čas 2:27,20 v behu na 800m stačil na 13. miesto. Halová sezóna nám priniesla prvé medaily, no ešte sme nepredviedli všetko. Čakajú nás majstrovstvá starších žiakov a juniorov. Tam máme svoje želiezka v ohni na ďalšie cenné kovy.





AUTOR, FOTO : Marek Lučka, Mgr. - reprezentačný tréner U16



Verzia pre tlač
16.03.2018



Chystáte sa v lete na dovolenku?


  • áno, už sa na to teším (36%)
  • ešte neviem, rozhodnem sa podľa pandemickej situácie (19%)
  • nie, nebudem riskovať (44%)