Domov AKTUÁLNE > Šport

Trio z Medzilaboriec na Bielej stope

Na trať dlhú 37 kilometrov voľnou technikou sa postavilo 138 bežcov

Trio z Medzilaboriec na Bielej stope

MEDZILABORCE. Najstarším lyžiarským behom na Slovensku je Biela stopa. Jeho zakladateľom je Slovenský reprezentant v behu na lyžiach Ľudovít Fuska. Na trať I. ročníka Bielej stopy sa vo februári v roku 1974 postavilo 421 bežcov a víťazom sa stal Ján Michalko.

Tohtoročný 47. ročník Bielej stopy sa mal konať v závere januára, no pre nedostatok snehu ho preložili na prvý marcový víkend, ktorý sa konal na Skalke pri Kremnici. Na pretekoch dlhých 25 a 37 kilometrov voľnou technikou a 30 kilometrov klasickou technikou štartovalo 580 bežcov zo 17 krajín sveta. Už tradične sa na Bielej stope zúčastňujú aj amatérski bežci z Medzilaboriec.

Na trať dlhú 37 kilometrov voľnou technikou sa postavilo 138 bežcov a medzi nimi aj Marián Kažimír, ktorý celkove skončil na 74. mieste a vo svojej kategórii M36 na peknom 14. mieste.

Juraj Mihalič štartoval v behu na 25 kilometrov voľnou technikou a z celkového počtu 288 štartujúcich 254 pretekárov sa umiestnil na 43. mieste a vo svojej kategórii M36 na 12. mieste.

Posledným Medzilaborčanom, ktorý štartoval na trati 30 kilometrov klasickou technikou bol Miroslav Smetana. V tejto kategórii štartovalo 188 bežcov a Miroslav celkove obsadil 74. miesto a vo svojej kategórii M56 pekne 14. miesto.

"Verím, že dobre sme reprezentovali mesto Medzilaborce, ale aj celý Horný Zemplín. Bežalo sa mi dobre. Trate boli dobre pripravené. Oproti minulým rokom bol veľmi malý divácky záujem. Zimná bežecká sezóna pre mňa skončila,“ konštatoval amatérsky bežec MIROSLAV SMETANA z Medzilaboriec.


AUTOR : PA

FOTO : MS


Verzia pre tlač
26.03.2020



Chystáte sa v lete na dovolenku?


  • áno, už sa na to teším (36%)
  • ešte neviem, rozhodnem sa podľa pandemickej situácie (19%)
  • nie, nebudem riskovať (44%)