Domov AKTUÁLNE > Šport

Upútané modely lietali nad Kochanovcami

Futbalové ihrisko tam má rovnaký trávnik ako vo Wembley, kde sa konal Svetový pohár upútaných modelov v kategórii F2B - akrobatické modely

Upútané modely lietali nad Kochanovcami

HUMENNÉ. V dňoch 8. a 9. júna 2019 sa na futbalovom ihrisku v Kochanovciach pri Humennom, ktorý má podobný trávnik ako vo Wembley, kde sa konal Svetový pohár upútaných modelov v kategórii F2B - akrobatické modely.

Zároveň v tej istej kategórii sa konali Majstrovstvá Slovenska, ako aj seriál Majstrovstva Slovenska v kategórii UŠ (upútané športové modeli) a ŠUM (upútané športové polomakety). Účastníci z Poľska a Maďarska boli dôstojnými partnermi našim.

Na otvorení bol prítomní aj PhDr. Ing. Miloš Meričko, primátor mesta Humenné, kde sa pôvodne uvedená súťaž mala konať. Primátor mesta Humenné na súťaži odovzdal striebornú medailu Patrikovi Dolobáčovi za druhé miesto v súťaži Svetového pohára 2018 upútaných akrobatických modelov v kategórii juniorov a zlatú medailu Igorovi Burgerovi za prvé miesto SP v celkovom poradí.Ovšem také podmienky, aké nám poskytla obec Kochanovce, ale najmä Mgr. Peter Čerevka, správca ihriska, sme v Humennom nemohli očakávať.

Počasie bolo fantastické a tak aj výkony v jednotlivých kategóriách boli na veľmi slušnej úrovni. Chutný guľáš pripravili členovia LMK Humenné, Ing. Ján Šepeľa a Jaroslav Čabák. Večer bola opekačka a ketering zabezpečovali tiež naši juniori Oliver Überlauer a Samko Gašpar, ktorých umenie si všetci pochvaľovali.


Na druhý deň obed zabezpečovala Majka Sivákova, cez nám už známu reštauráciu. Na vyhodnotení a odovzdávaní cien sa zúčastnila aj starostka Katarína Láslóová a primátor Humenného PhDr. Ing Miloš Meričko. 

Ďakujeme všetkým účastníkom za disciplínu a slušné správanie sa a veríme, že budúci ročník bude ešte lepší, ako tohoto roku, aj keď rozhodca - bodovač z Maďarska - Sándor Havrán chcel tu už zostať, lebo sa mu páčilo, že taký počet juniorov už dlho nevidel na súťaži.

ZDROJ, FOTO : csarpi


Verzia pre tlač
17.06.2019



Chystáte sa v lete na dovolenku?


  • áno, už sa na to teším (36%)
  • ešte neviem, rozhodnem sa podľa pandemickej situácie (19%)
  • nie, nebudem riskovať (44%)