Domov AKTUÁLNE > Šport

Úvod Majstrovstiev Európy upútaných modelov 2019 v znamení technických problémov

Podarilo sa zaregistrovať všetkým členom t.j. Igor Burger, Alexander Schrek (obaja členovia LMK Vajnory Bratislava), Patrik Dolobáč, Jakub Gašpar a aj Sama Gašpara

Úvod Majstrovstiev Európy upútaných modelov 2019 v znamení technických problémov

HUMENNÉ. Zase jeden rôčik uplynul a letecký modelári z LMK Humenné sa zúčastňujú Majstrovstiev Európy ako aj Svetového pohára a to v zložení: Patrik Dolobáč, junior, ktorý je zároveň aj členom družstva SR, Jakub, junior, ktorý bude súťažiť v tíme juniorov, ale aj Patrik. Samuel Gašpar, lieta iba Svetový pohár.

Prinášame vám krátku reportáž z cesty a pokračovať budeme podľa možností každý deň. Budeme vás informovať, ako sa darí našim reprezentantom. Patrik je súčasne členom družstva s Igorom Burgerom (dvojnásobný majster sveta a 4 násobný majster Európy - bude obhajovať titul) a Alexandrom Schrekom (viacnásobný vicemajster).

Deň prvý
Dňa 9.júla v podvečer vyrazila na cestu do Bulharska časť slovenskej výpravy reprezentácie Slovenska z Košíc. Cesta bola na to, ako som sa jej bál celkom v pohode, trvala cca 17 hodín a čo ma trochu prekvapilo, je tu o hodinu viac. Deväťmiestne auto z požičovne je fajné, pekne ťahá, a vošlo sa tam päť modelov, batožinu sa podarilo naložiť tiež, takže spokojnosť.

Táto časť Bulharska vyzerá, ako som si predstavoval Rumunsko, naopak Rumunsko je úplne iné, ako som si predstavoval a musím sa Rumunom ospravedlniť. Cesty tu v Bulharsku sú príšerne.

Ubytovanie je super, minimálne v porovnaní s obvyklým súťažným štandardom :) máme apartmán s dvoma kúpeľňo-záchodmi.

Areál športoviska, kde sa uskutočnia Majstrovstvá Európy je veľmi pekný, je to taká mestská oddychová zóna, ktorej súčasťou je okrem kruhov (vrátane lodičkárskeho) ZOO (levy, tigre, kozy, dravce ...), ihriská, kaviarne, jazero v ktorom sa dá kúpať.


Podarilo sa zaregistrovať všetkým členom t.j. Igor Burger, Alexander Schrek (obaja členovia LMK Vajnory Bratislava), Patrik Dolobáč, Jakub Gašpar a aj Sama Gašpara (všetci členovia LMK Humenné), takže bude mať započítanú ďalšiu súťaž do Svetového pohára, len sme našli na modeli prasklinu za krídlom, tak len dúfame že Samo nebude mať samokrídlo.

Včera sme si išli potrénovať, ale vyhnal nás dážď, Paťo stihol jeden, Kubo dva lety, Samo, ale prvý deň lietať nechcel.

Dnes sme vstávali o 6.30, na plochu sme prišli o cca 8.00.

Nikola (reprezentantka Bulharského družstva) rozbila model, nevideli sme to, pretože sme už boli preč, informácia je len od Igora Burgera.

Na „sveťáku“ ma prekvapilo štartovné 40,0 €, namiesto 30,0 €, ako všetci čakali, teší má že sme ich pripravili o 40,0 €, keďže Samo nahradil Vojta Ruisla, ktorý sa na súťaž nemohol dostaviť.

Samovi odišla v modeli baterka (lietal na minuloročnú Kubovu), aby som minimalizoval prípadné škody, takže museli sme použiť záložnú baterku.

AUTOR, FOTO : Ján Gašpar, reprezentačný tréner SR pre upútané modely, člen LMK Humenné



Verzia pre tlač
12.07.2019



Chystáte sa v lete na dovolenku?


  • áno, už sa na to teším (36%)
  • ešte neviem, rozhodnem sa podľa pandemickej situácie (19%)
  • nie, nebudem riskovať (44%)