Domov AKTUÁLNE > Šport

V decembri privítame najúspešnejšiu stolnú tenistku Slovenska posledných dvoch desaťročí

Podpora stolného tenisu na školách

V decembri privítame najúspešnejšiu stolnú tenistku Slovenska posledných dvoch desaťročí

HUMENNÉ. Nielen najmenší priaznivci stolného tenisu sa v decembri v Humennom môžu tešiť na parádny mikulášsky darček. Začiatkom decembra totiž v Humennom privítame najúspešnejšiu hráčku Slovenska posledných dvoch desaťročí Evu Ódorovú. Stolnotenisovej obci toto meno asi netreba nijako bližšie predstavovať. Tým ostatným spomenieme len niektoré jej úspechy. Je trojnásobnou juniorskou majsterkou Európy /dvojhra, štvorhra, mix/, dvojnásobnou účastníčkou Olympijských hier /Peking 2008, Rio 2016/, trojnásobnou majsterkou Francúzska družstiev, v Poľsku k nim pridala ďalšie dve tituly. V roku 2015 skončila na Európskych hrách v Baku famózne štvrtá, netreba opomenúť ani jej dve striebra z turnajov TOP 12 Európy. Hráčka tohto kalibru sa tak v Humennom predstaví vôbec po prvýkrát.

Podpora stolného tenisu na školách
Jej návšteva v Humennom však nebude samoúčelná. Súčasťou najdôležitejších priorít Slovenského stolnotenisového zväzu /SSTZ/ na obdobie rokov 2017-2021 je totiž aj podpora stolného tenisu na školách s výraznejším akcentom na dievčenské kategórie. Komisia rozvoja stolného tenisu a školského športu SSTZ preto v roku 2018 pripravila projekt “Stolný tenis do škôl”. A práve ambasádorom tohto projektu je naša úspešná olympionička.

Deti nebudú len v pozícii divákov, hru si aj reálne vyskúšajú
Súčasťou podujatia bude predstavenie stolného tenisu najmladším deťom prvého a druhého ročníka, ukážky stolného tenisu, exhibičná show za pomoci najúspešnejších mladých nádejí ŠKST Humenné, ktorí sa predstavia v pozícií sparingpartnerov. Nasledovať bude možnosť zahrať si za stolom priamo pod dozorom E. Ódorovej, deti si vyskúšajú aj hry na jednotlivých stolnotenisových stanovištiach /napr. nosenie loptičky na rakete, triafanie loptičky na cieľ/, po absolvovaní ktorých ich čakajú zaujímavé odmeny.

Balíčky podpory pre najmenších
Po absolvovaní všetkých stanovíšť tak všetky deti dostanú diplom o ich úspešnom absolvovaní, čakať ich bude mikulášsky balíček sladkostí, olympionička im odovzdá aj vlastnoručne podpísanú podpis kartu. K dispozícií budú tiež plagátiky a propagačné materiály oficiálneho partnera podujatia, prípadne kvalitné pero marketingového partnera. Zástupcovia domáceho klubu ŠKST Humenné tiež poskytnú informačné materiály o stolnom tenise v Humennom, v závere bude nasledovať spoločné foto.

Na svoje si prídu aj učitelia, hodnotný balíček aj pre vybranú školu
Podujatie sa uskutoční 7. decembra v telocvični na ZŠ Kudlovská v Humennom, v domovskom stánku ŠKST Humenné. Organizátori budú radi, ak sa tohto podujatia zúčastnia aj učitelia telesnej výchovy z viacerých ZŠ, prípadne ďalší vedúci krúžkov stolného tenisu. Pre tých bude pripravená úplne nová publikácia SSTZ „Stolný tenis do väčšieho vrecka“ ktorú len nedávno vydal SSTZ za účelom podpory stolného tenisu na školách pre vedúcich záujmových útvarov. K dispozícii bude aj nové číslo časopisu Slovenský stolný tenis s najnovšími informáciami o dianí v slovenskom stolnotenisovom hnutí. Výrazná podpora v podobe hodnotného balíčka však čaká na jednu zo základných škôl na území mesta. V záujme čo najväčšej dostupnosti stolného tenisu v Humennom pre detí sa organizátori podujatia rozhodli venovať vybranej ZŠ jeden súťažný stolnotenisový stôl /schválený ITTF/. Súčasťou tohto setu je aj balík tréningových lôpt, stolnotenisová sieťka a viacero rakiet pre začiatočníkov.

Dopyt po súťažiach typu dlhodobých školských líg stúpa
Toto podujatie však nie je náhodné. Viacerí humenčania určite už zaregistrovali, že v našom meste aj tento školský rok úspešne pokračuje projekt dlhodobej školskej ligy základných škôl. Jedným z cieľov tohto exhibičného podujatia je tak podpora vzniku nových stolnotenisových krúžkov na školách s ich následných zapojením do školských líg. Týmto spôsobom tak majú možnosť hrávať spolu tak registrovaní ako aj neregistrovaní hráči a zdokonaľovať sa v stolnom tenise. Tie najšikovnejšie deti následne radi privítame do tréningového procesu v ŠKST Humenné, ktoré sa môžu venovať výkonnostnému stolnému tenisu.

Beseda s olympioničkou bude obohatením podujatia
Bezprostredne po podujatí sa v prednáškovej miestnosti ZŠ Kudlovská uskutoční beseda so staršími žiakmi. Pôjde o interaktívnu otvorenú debatu, v ktorej naša úspešná olympionička bude odpovedať na zvedavé otázky žiakov. Budú mať možnosť dozvedieť aká drina je potrebná pre dosiahnutie úspechu, čo všetko musí profesionálny hráč pre úspech obetovať, čo všetko naopak šport ponúka a v akých oblastiach je obohatím života.

Projektmi podpory na školách bude pokračovať aj budúci rok
Keďže už teraz je zrejmé, že dopyt po podujatiach tohto typu na školách je obrovský, projekt podpory bude s najväčšou pravdepodobnosťou pokračovať aj v roku 2019. Možno sa tak možno už o niekoľko mesiacov dočkáme obdobnej akcie aj v inom meste či obci blízkeho regiónu.

AUTOR, FOTO : -daf-



Verzia pre tlač
23.11.2018



Chystáte sa v lete na dovolenku?


  • áno, už sa na to teším (36%)
  • ešte neviem, rozhodnem sa podľa pandemickej situácie (19%)
  • nie, nebudem riskovať (44%)