Domov AKTUÁLNE > Šport

V Humennom bude umelý trávnik

Starý areál futbalového ihriska sa zmenil

V Humennom bude umelý trávnik

HUMENNÉ. Pred troma rokmi Slovenský futbalový zväz prišiel s projektom rekonštrukciou futbalových štadiónov po celom Slovensku za podpory zväzu. Medzi vybratými klubmi, ktoré získali financie bol aj FK Humenné.

Starý areál futbalového ihriska sa zmenil. Ostal iba trávnik. Vybudovali sa tribúny, šatne, sociálne zariadenia, tlačové stredisko, nová časomera a iné. Do užívania bol daný v polovici tohto roka. Pri hlavnom ihrisku je aj trávnatá plocha, ktorú využívali všetky mužstvá klubu na tréning.

Na tomto tréningovom ihrisku ma vyrásť ihrisko s umelou trávou v celkovej hodnote 431 000 eur o rozmeroch 77x108 metrov. Ihrisko bude slúžiť všetkým vekovým kategóriám na tréningy, ale aj na odohratie prípravných a majstrovských zápasov v prípade nepriaznivého počasia.

Ako nám povedal manažér FK Humenné Mgr. Martin Polák: "V klube máme desať mužstiev od prípraviek, cez žiakov a mládežnícke mužstva a seniorov v celkovom počte asi 350 hráčov a hráčok. Počas zimnej prípravy, prípravné zápasy nebudeme musieť cestovať na umelú trávu do Sniny, Michaloviec, Vranova nad Topľou, či Stropkova. Výstavbou tohto ihriska odpadnú nám starosti, kde neskoro v jeseni, ale hlavne na jar sa majstrovské zápasy odohrávajú na rozbahnených ihriskách. Ihrisko môžeme aj prenajímať iným futbalovým klubov z nášho regiónu na prípravné zápasy počas zimnej prípravy."

S výstavbou ihriska s umelou trávou sa začalo začiatkom mesiaca september, kde boli demontované stožiare osvetlenia, vymeriavacie práce, odstránenie ornice a pôvodný podklad, robí sa nové podložie, drenáž a iné stavebné práce. Ihrisko by malo byť dobudované a odovzdané do konca tohto roka. Na hornom Zemplíne to bude už po Snine druhé ihrisko s umelou trávou.

AUTOR, FOTO : PA


Verzia pre tlač
19.10.2018



Chystáte sa v lete na dovolenku?


  • áno, už sa na to teším (36%)
  • ešte neviem, rozhodnem sa podľa pandemickej situácie (19%)
  • nie, nebudem riskovať (44%)