Domov AKTUÁLNE > Šport

V máji sa začne II. ročník Zemplínskej futbalovej ligy

Dohodli sa na tom starostovia obcí zúčastnených mužstiev, ktorí túto súťaž organizujú spolu s poslancom Zastupiteľstva Prešovského samosprávneho kraja Ivanom Hoptom

V máji sa začne II. ročník Zemplínskej futbalovej ligy

HUMENNÉ. V polovici mája sa začne druhý ročník Zemplínskej futbalovej ligy. Dohodli sa na tom starostovia obcí zúčastnených mužstiev, ktorí túto súťaž organizujú spolu s poslancom Zastupiteľstva Prešovského samosprávneho kraja Ivanom Hoptom. 

Súťaž aj tento rok bude pokračovať systémom jar – jeseň a jej víťaz by mal byť známy v mesiaci október. Organizátori súťaže chcú, aby väčšina stretnutí sa odohrala za dobrého počasia, k čomu prispôsobia aj termínovú listinu.

Aj v druhom ročníku sa bude hrať bez registračných preukazov a hráči sa budú striedať ako pri hokejových zápasoch.  Táto futbalová súťaž neregistrovaných hráčov je jedinečná svojho druhu na celom Slovensku a jej  I. ročník  sa tešil značnej obľube aj medzi divákmi, keď  zápasy videlo približne 1 500 ľudí.

Kým v minulom ročníku sa súťaže zúčastnili mužstvá z okresov Humenné a Michalovce, v tomto II. ročníku je možnosť, aby sa do súťaže  okrem týchto dvoch okresov prihlásili aj družstvá z okresov Medzilaborce, Snina a Vranov nad Topľou.

Môžu tak urobiť do 6. mája 2018 na mailovej adrese ivanhopta@post.sk. 

Následne bude v médiách zverejnené vylosovanie súťaže, pričom úvodné stretnutia by sa mali začať slávnostnými výkopmi, ktoré prevedú známi futbalisti z minulosti, resp. zaslúžili funkcionári futbalu, ktorí sa o jeho rozvoj zaslúžili v daných obciach.

Po úspešnej mediálnej spolupráci v minulom roku, aj II. ročník Zemplínskej futbalovej ligy bude mediálne zabezpečovať naša webová stránka www.zemplincanonline.sk.

ZDROJ, FOTO : IVAN HOPTA


Verzia pre tlač
20.04.2018



Chystáte sa v lete na dovolenku?


  • áno, už sa na to teším (36%)
  • ešte neviem, rozhodnem sa podľa pandemickej situácie (19%)
  • nie, nebudem riskovať (44%)