Domov AKTUÁLNE > Šport

V turnaji stredoškolákov jasne dominoval Pavol Greňo

Majstrovstvá regiónu Horného Zemplína ZŠ a SŠ v online šachu

V turnaji stredoškolákov jasne dominoval Pavol Greňo

HUMENNÉ. V nedeľu 15. novembra na online šachovom serveri Lichess.org sa uskutočnili Školské majstrovstvá regiónu Horného Zemplína v šachu základných a stredných škôl 2020. Organizovala ich naša nezisková organizácia Šachy Reinter n.o. Boje trvali 2,5 hodiny.

K šachovniciam tentokrát za monitori zasadlo 41 účastníkov základných škôl okresov Humenné, Snina a Vranov nad Topľou a 15 stredoškolákov, aby sa pobili o miestenky na krajské kolo tejto postupovej súťaže.

Majsterkou regiónu medzi žiačkami sa stala Olívia Seková 5/7b zo ZŠ Dargovských hrdinov Humenné pred Barborou Kridlovou 4/7b zo ZŠ CSŠ Humenné a Karolínou Lucovou zo 4/7b zo ZŠ Komenského Snina.

Majstrom regiónu medzi žiakmi sa stal Peter Smetana 6/7b zo CSŠ Snina s lepším pomocným hodnotením pred druhým Leom Simonom 6/7b zo ZŠ Dargovských hrdinov Humenné pred tretím Matejom Bílikom 6/7b zo ZŠ Hrnčiarska Humenné.

V turnaji stredoškolákov jasne dominoval Pavol Greňo so 7/7b. Vicemajstrom regiónu sa stal Daniel Lopata so 5,5/7b a na bronzovej priečke sa umiestnil Lukáš Seman 4/7b, všetci zo GAGLS Humenné.
Medzi stredoškoláčkami zahviezdila Stela Simonová 4,5/7b pred striebornou Michaelou Balogovou1,5/7b a treťou Annou Velasovou 1/7b , taktiež všetky zo GAGLS Humenné.

Všetkým víťazom gratulujeme a držíme im palce na krajskom kole už túto nedeľu 22.11.2020.

Ďakujeme všetkým účastníkom, ktorí strávili celé nedeľňajšie popoludnie šachom. Veľká vďaka patrí aj vedeniu základných a stredných škôl v našom regióne a ich pedagógom, ktorí rozvíjajú šachové vedomosti našich hráčov.

ZDROJ, FOTO : Radoslav Ondo


Verzia pre tlač
23.11.2020



Chystáte sa v lete na dovolenku?


  • áno, už sa na to teším (36%)
  • ešte neviem, rozhodnem sa podľa pandemickej situácie (19%)
  • nie, nebudem riskovať (44%)