Domov AKTUÁLNE > Šport

Zemplínsky pohár: Séria tradičných turnajov na Zemplíne pod jednotnou značkou

Séria tradičných turnajov na Zemplíne v novom šate

Zemplínsky pohár: Séria tradičných turnajov na Zemplíne pod jednotnou značkou

HUMENNÉ. Priaznivci a nadšenci stolného tenisu na Zemplíne sa od novej sezóny 2019/2020 môžu tešiť na sériu turnajov pod názvom “zemplínsky pohár v stolnom tenise”. Jedná sa o tradičné stolnotenisové turnaje na Zemplíne, ktoré organizátori Zemplínskeho pohára zjednotili pod jednotnú značku. Obdobou tejto súťaže je napr. Podtatranský pohár, ktorého dlhoročne úspešný model bol základom pre vznik tohto zemplínskeho.

Zvýšenie účasti hráčov a atraktivity podujatí
Dlhoročné skúsenosti ukázali, že doposiaľ mal každý z týchto turnajov na Zemplíne svoju stabilnú hráčsku základňu, pričom len sporadicky sa napr. hráči z Dolného Zemplína zúčastňovali na turnajoch Horného Zemplína a naopak. Organizátori preto majú záujem podporiť vznik jednotnej značky podujatí celého historického regiónu Zemplína ako celku.

Súťažiaci zabojujú o vecné ceny ako aj putovný pohár
Po záverečnom turnaji série sa vyhodnotí celkové poradie a súťažiaci na popredných miestach obdržia vecné ceny. Odmenou bude taktiež putovný pohár, kde sa každoročne budú zapisovať jednotliví víťazi ročníkov.

Séria odštartuje v septembri v Humennom
Organizačný výbor pre túto sezónu 2019/2020 zaradil do tejto série 4 turnaje, a to v Humennom, Svidníku, Vranove n/T a Michalovciach. Séria odštartuje v Humennom 14. septembra, kedy sa v mestskej športovej hale uskutoční memoriál Františka Karandyšovského. Nie je vylúčené, že v prípade zvýšeného záujmu ďalších organizátorov, budú do série v budúcnosti postupne zaradené aj ďalšie turnaje.

AUTOR, FOTO : -daf-


Verzia pre tlač
20.08.2019



Chystáte sa v lete na dovolenku?


  • áno, už sa na to teším (36%)
  • ešte neviem, rozhodnem sa podľa pandemickej situácie (19%)
  • nie, nebudem riskovať (44%)