Domov AKTUÁLNE > Šport

Žiaci zo Základnej školy Hrnčiarskej sú v cezpoľnom behu najlepší v okrese

Za spomenutie stojí vynikajúce umiestnenie našich členov, atlétov 1. Atletického klubu Humenné na krajskom kole a majstrovstvách Slovenska

Žiaci zo Základnej školy Hrnčiarskej sú v cezpoľnom behu najlepší v okrese

HUMENNÉ. Ako každoročne na začiatku októbra, sa uskutočnili prvé preteky pre žiakov základných a stredných škúl v cezpoľnom behu. Vyhlasovateľ bolo CVČ Dúha Humenné pod hlavičkou SaŠŠ v Humennom a technický priebeh pretekov zabezpečoval 1. Atletický klub Humenné a zároveň žiaci základnej školy Hrnčiarskej pod vedením učiteľa a trénera v jednej osobe Mgr. Mareka Lučku.

Preteky sa konali v priestoroch humenského parku a amfiteátra. Víťazmi sa stali v kategórií žiačok a žiakov v obidvoch kategóriách žiaci Základnej školy Hrnčiarskej.

Družstvo tvorili traja pretekári a súčet umiestnení dvoch najlepších z každej školy rozhodoval o poradí škôl. V jednotlivcoch dievčat vyhrala Petra Frivaldská a tretia skončila tiež naša žiačka, ešte len šiestačka Natália Bobaľová.

Tretia členka družstva bola Juliána Halecká. U chlapcov sa nám individuálne až tak nedarili, no súčet umiestnení rozhodol o našom víťazstve.

Družstvo chlapcov tvoril Dávid Horňák, Adrián Rak, Samuel Lopanič a náhradník Eduard Baránek. Víťazné družstva sa zapojili do krajského kola v Starej Ľubovni. Na krajskom kole sa dievčatá v nezmenenej zostave predstavili na náročnej trati a skončili celkovo na 6. mieste.

Najlepšie si počínala z dievčat Petra Frivaldská, ktorá skončila na 12. mieste. Trochu jej preteky nevyšli ako si predstavovala, o rok možno to dopadne inak.

Chlapci si polepšili oproti dievčatám o jednu priečku a skončili na 5. mieste. Najlepšie si počínal Adrián Rak, skončil na 8. mieste. Bývalí náš žiak Samuel Šuľák skončil na 9. mieste, keby neprestúpil do Prešova za futbalom mohli sme skončiť na stupni víťazov. Aj tak hodnotím majstrovstvá kraja v cezpoľnom behu ako úspešné.
Za spomenutie stojí vynikajúce umiestnenie našich členov, atlétov 1. Atletického klubu Humenné na krajskom kole a majstrovstvách Slovenska. Tamara Ivančová študentka Gymnázia sv. J. Zlatoústeho v Humennom zvíťazila na okresnom kole a krajskom kole a na celoslovenskom skončila na peknom treťom mieste. 

Ivka Švigárová, študentka GJZ Humenné, po druhom mieste na okresnom kole pridala aj druhé miesto na krajskom kole. Keďže na Slovensko postupovala víťazka a víťazné družstvo tak Ivka na Slovensko necestovala. Spomenúť treba aj to, že obidve žiačky sú vekom ešte len žiačky základných škôl, ale ako študentky bilingválne gymnázia musia pretekať za stredoškoláčky.

Tamarkina sestra Michaela, tiež členka nášho 1. Atletického klubu Humenné pretekala za Vranov, lebo tam študuje sa po víťazstve na krajskom kole sa prebojovala na maj. Slovenska, kde skončila na piatom mieste. Paradoxom je že Michaela je ešte len šiestačka a ž porazila dievčatá vekom o tri roky staršie. Dievčatám a chlapcom blahoželáme a prajeme im veľa ďalších športových úspechov.





Poďakovanie patrí aj rodičom za finančnú podporu, pri vykrytí cestovných nákladov.

AUTOR, FOTO : Marek Lučka, Mgr. – učiteľ, tréner


Verzia pre tlač
21.11.2017



Chystáte sa v lete na dovolenku?


  • áno, už sa na to teším (36%)
  • ešte neviem, rozhodnem sa podľa pandemickej situácie (19%)
  • nie, nebudem riskovať (44%)