Domov AKTUÁLNE > Kultúra

Autorská výstava výtvarných diel Milana Mihaľka ml.: Rozhranie

Je aktuálne inštalovaná vo výstavnej sieni Mestského kultúrneho strediska v Humennom do 12.10. 2021

Autorská výstava výtvarných diel Milana Mihaľka ml.: Rozhranie

HUMENNÉ. Dávame Vám do pozornosti autorskú výstavu výtvarných diel Milana Mihaľka ml.: Rozhranie, ktorá je aktuálne inštalovaná vo výstavnej sieni Mestského kultúrneho strediska v Humennom do 12.10. 2021. Kolekcia diel vznikla v dôležitom životnom medzníku autora ako je vnútorná reflexia.

Milan Mihaľko, sa narodil v roku 1970 v Humennom, kde  žije a tvorí. Je absolventom Prírodovedeckej fakulty UPJŠ v Košiciach, odbor biofyzika. Výtvarným umením sa zaoberá od detstva. Vyrastal v rodine výtvarníka a vedúceho propagačného oddelenia v š.p Chemlon - Milana Mihaľka st., ktorý bol členom Fondu výtvarných umení.

Syn Milan sa verejne začal prezentovať v roku 1996 prvou spoločnou výstavou s otcom v galérii Archika v Humennom. Od roku 1998 - 2018 sa pravidelne zúčastňoval súťažného trojstupňového (región, kraj, Slovensko) cyklu a výstav neprofesionálneho výtvarného umenia Výtvarné spektrum s viacerými oceneniami. Absolvoval niekoľko samostatných výstav v Humennom (1997 Identita, 2001 Vihorlatské osvetové stredisko: Rozdiel je v tom, či to myslíme vážne s reinštaláciami  vo Vranove, Michalovciach a Snine, 2004 Prešov: Časti videných vecí s reinštaláciami v Brekove  a Humennom, 2014 Humenné, Vihorlatské osvetové stredisko: Presnejšie, 2015 Malá galéria Alexandra Eckerdta, Košice. Na pôde svojej Alma mater PF UPJŠ v Košiciach sa predstavilv roku 2016. V roku 1999 bol účastníkom tvorivej dielne pre mladých autorov na Bielych vodách, v  rokoch 2001 a 2002 sa zúčastnil medzinárodných Hornozemplínskych plenérov v réžii MsKS, v roku 2007 bol účastníkom umeleckého sympózia ELPIDA@PRO.ART v Nitre, v roku 2008  v poľskom Sanoku, v roku 2010 sa zúčastnil 1.ročníka multifunkčného projektu Otvorený priestor/Open space v Lackovciach, organizovanom Vihorlatským osvetovým strediskom. Ilustroval zbierky básní: Snívam svoj deň autorky Daniely Hládekovej, knihu poviedok Bubon Štefana Kasardu, zbierku básní Ingrid Lukáčovej Dotyky a Lenky Iľkovej:Ako sa stavia sen.

Venuje sa maľbe, počítačovej grafike, fotografii, literárnej tvorbe.

ZDROJ, FOTO : Mária Mišková, pointA oz Humenné


Verzia pre tlač
30.09.2021



Chystáte sa v lete na dovolenku?


  • áno, už sa na to teším (36%)
  • ešte neviem, rozhodnem sa podľa pandemickej situácie (19%)
  • nie, nebudem riskovať (44%)