Domov AKTUÁLNE > Kultúra

Rok čo rok k nám prichádzajú pomaly a najskôr nenápadne

Vianočnú atmosféru v Michalovciach umocní Mikuláš i viaceré podujatia

Rok čo rok k nám prichádzajú pomaly a najskôr nenápadne

MICHALOVCE. Je to tak, najkrajšie sviatky roka sa opäť blížia, už môžeme počítať dni. Radostné, čarovné, bohaté, pokojné, láskyplné... také sú Vianoce.

Aj my v meste sa na ne pripravujeme a pripravujeme ich aj pre vás. Tešíme sa, že vám môžeme spríjemniť predvianočný čas, ktorý prežívame.

Začíname už zajtra! V utorok 6. decembra o 16.30 hod. sa budeme schádzať pred tribúnou na našom námestí, kde spolu s Mikulášom rozsvietime náš vianočný stromček a výzdobu.

Tešiť sa môžete aj na divadelné predstavenie bábkového divadla Babadlo. Po rozsvietení vianočného stromčeka a výzdoby vás primátor mesta Miroslav Dufinec pozýva na Primátorský punč. Bude sa podávať vo vestibule Mestského úradu v Michalovciach a výťažok z neho poputuje na charitatívne účely.

Do pozornosti taktiež dávame Vianočnú burzu žiakov Základnej umeleckej školy v Michalovciach. Ak by ste chceli potešiť seba alebo svojich blízkych výrobkom z ich dielne, môžete tak urobiť od zajtra, 6. až do 16. decembra v priestoroch školy.

Adventné podujatia pokračujú, dovoľte nám teda, pozvať vás na bohatý kultúrny program, ktorý je pre vás pripravený.

Základná umelecká škola v Michalovciach vás 7. decembra o 16.30 hod. pozýva na tanečné predstavenie Perinbaba. Uskutoční sa vo veľkej sále mestského kultúrneho strediska.

Vianočnú atmosféru v našom meste umocnia a priblížia aj Vianočné trhy. Uskutočnia sa 9. a 10. decembra. Slávnostné otvorenie sa uskutoční v piatok, 9. decembra o 10.00 hod. pred mestským úradom. Následne sa prítomným na tribúne prihovorí primátor mesta Miroslav Dufinec a atmosféru spríjemní vystúpenie Folklórnej skupiny Mihaľovčan.

Tešiť sa môžete aj na Uličku remesiel a rôzne predajné a občerstvovacie stánky. Večer o 18.00 hod. si Folklórny súbor Jurošík pripravil vianočný koncert od Viľiji do Štefana, uskutoční sa v mestskom kultúrnom stredisku. V sobotu 10. decembra o 10.00 hod. na tribúne pri mestskom úrade vystúpi spevácka skupina Klubovanka. Popoludní o 16.00 hod. sa zase prostredníctvom folklórnej skupiny Mihaľovčan a speváckej skupiny Stráňanka môžete pozrieť na to, ako vyzeral Kračun na valaľe. Toto pásmo zvykov si taktiež môžete pozrieť v mestskom kultúrnom stredisku.

Reformovaná cirkev si pre vás pripravila vystúpenie folklórnych skupín pod názvom Vianočné koledy. Tešia sa vás v nedeľu o 13.00 hod. v Reformovanom kostole v Michalovciach.

Meno maliara T. J. Moussona a jeho tvorba sú v našom meste známe, ale málo sa vie o jeho súkromnom živote. Dozvedieť sa o ňom viac môžete aj vďaka Divadlu pri fontáne. Premiéra ich
novej divadelnej hry Letné svetlo o pol šiestej sa uskutoční 12. decembra o 18.00 hod. vo veľkej sále Mestského kultúrneho strediska. Ak nestihnete premiéru, repríza je naplánovaná  na 26. decembra o 19.00, taktiež v Mestskom kultúrnom stredisku /MsKS/.

Hudobný odbor základnej umeleckej školy vystúpi so svojim koncertom na Luciu, 13. decembra o 16. 30 hod. v Mestskom kultúrnom stredisku v Michalovciach.

Zaiste si mnohí z vás nenecháte ujsť ani vystúpenie Folklórneho súboru Zemplín s programom Pokoj svätý, vinšujeme Vám! Členovia súboru sa na vás tešia 17. decembra o 16.00 hod. v MsKS.

Súkromná základná umelecká škola Talent-UM v Michalovciach si pre vás pripravila Vianočné šašoviny. Program sa uskutoční 19. decembra o 16.00 a 17.30 hod. v priestoroch mestského kultúrneho strediska.

Mesiac december i celý rok 2022 uzavrieme na Silvestra. Oslavy odštartujú tradičnou a veľmi obľúbenou Súťažou vo vystreľovaní zátok zo šumivého vína o 12.00 hod. pred mestským úradom. Nový rok privítame spolu na námestí. Program na tribúne pri mestskom úrade bude spojený so zapálením vatry a príhovorom primátora mesta. Tešiť sa môžete aj na skupinu D.A.R.S. s Robom Šimkom. Začneme o 23.00 hod.

Vybrali ste si? Pevne veríme, že áno. Želáme vám príjemné prežitie adventného obdobia, ktoré sa vám budeme snažiť spríjemniť aj my, a to prostredníctvom pripravovaných podujatí.

ZDROJ, FOTO :  Mgr. Mária Stričková, MsÚ Michalovce


Verzia pre tlač
06.12.2022



Chystáte sa v lete na dovolenku?


  • áno, už sa na to teším (36%)
  • ešte neviem, rozhodnem sa podľa pandemickej situácie (19%)
  • nie, nebudem riskovať (44%)