Domov AKTUÁLNE > Šport

Sarah Čajbiková potvrdila, že patrí medzi najlepšie znakárky na Slovensku

Na zimných majstrovstvách v plávaní starších žiakov v Dolnom Kubíne vybojovala dvakrát bronz

Sarah Čajbiková potvrdila, že patrí medzi najlepšie znakárky na Slovensku

HUMENNÉ. Zimné majstrovstvá v plávaní starších žiakov v Dolnom Kubíne v dňoch 8. až 10. decembra boli pre päticu plavcov Plaveckého klubu Chemes Humenné úspešným zavŕšením súťaženia v tejto kategórii, keď v polohovej štafete dievčat na 4 x 50 m získali za tretie miesto bronzové medaily. Štafetu vynikajúco rozbehla na znakárskom úseku Sarah Čajbiková a na prsiarskom Lenka Melničáková plávala tesne za štafetami Trnavy a SPK Bratislava.

Motýlik v podaní Niny Vološinovej udržal našu štafetu na tretej pozícii a Petra Frivaldská svojim najlepším osobným výkonom, v búrlivej atmosfére, odrazila silný nápor žilinskej, dolnokubínskej a košickej štafety a úspešne dotiahla snaženie našej štvorice na pódiové umiestnenie. Úspechom je aj 7. miesto v štafete 4 x 50 m voľný spôsob.

V mimoriadne silnej konkurencii 13 a14 ročných dievčat, medzi ktorými kraľujú aj tri aktuálne držiteľky slovenských rekordov Kupčová, Vadovičová, Cibuľková a minimálne ďalších 10 plavkýň ktoré sú ich rovnocennými súperkami, bola v individuálnych disciplínach z našich dievčat najúspešnejšia Sarah Čajbiková, ktorá dvomi bronzovými medailami na 100 a 200 metrov znak potvrdila že patrí medzi najlepšie znakárky na Slovensku. Na dlhšej trati si vytvorila časom 2:26,93 najlepší osobný výkon a ten si zlepšila časom 1:10,21 aj v disciplíne 100 m polohové preteky a umiestnila sa na piatom mieste.

Lenka Melničáková mala tri umiestnenia v prvej desiatke, z nich najlepšie v disciplíne 100 m prsia na 6.mieste. 
Nina Vološinová príjemne prekvapila v jednej z najťažších plaveckých disciplín na 200 m motýlik, kde časom 2:41,92 si zlepšila svoje osobné maximum o vyše 10 sekúnd, a zaradila sa na vynikajúce 5. miesto. Cenné je aj umiestnenie na 7. priečke v disciplíne 400 m polohové preteky a 9. miesto na 100 m motýlik, s novými osobnými rekordami.

Petra Frivaldská šla na šampionát s náročnou úlohou prispieť svojimi výkonmi k dobrému umiestneniu v štafetách, čo splnila na 100 %. 

Samuel Onderišin zastupoval mužskú časť výpravy s cieľom dosiahnuť umiestnenia do 20. miesta, čo sa mu podarilo dvomi 18. priečkami v disciplínach 200 m prsia a 200 m polohové preteky v osobných výkonoch a osobné maximum prekonal aj v disciplíne 100 m prsia.

Prítomných 238 pretekárov zo 43 plaveckých klubov sa týmito pretekmi rozlúčilo s kategóriou starších žiakov a od budúceho roku budú už medzi sebou súťažiť v juniorských kategóriách.

AUTOR : Zoltán Kirschner
FOTO : Petere Sukeník, SPF



Verzia pre tlač
15.12.2017



Chystáte sa v lete na dovolenku?


  • áno, už sa na to teším (36%)
  • ešte neviem, rozhodnem sa podľa pandemickej situácie (19%)
  • nie, nebudem riskovať (44%)