Domov AKTUÁLNE > Kultúra

Galaprogramom oslávili jubileum folklórneho súboru

Tanečné divadlo s názvom Zo života...Ľeľije zožalo u Trebišovčanov obrovský úspech

Galaprogramom oslávili jubileum folklórneho súboru

TREBIŠOV. Milovníci ľudových piesní, tancov, zemplínskych zvykov a regionálneho folklóru sa počas uplynulého víkendu zabavili na galaprograme trebišovského folklórneho súboru ĽEĽIJA, ktorý bol postavený na životných udalostiach a príbehoch jeho súčasných i bývalých členov.

„Všetky prezentované udalosti boli reálne späté s členmi kolektívu. Dievčenské radosti, zábava, odchod „parobkov“ na vojnu a ich radostný návrat z nej, to všetko a omnoho viac premietli folkloristi do amatérskych divadelných scénok a temperamentných tancov, priblížila Martina Mištaničová, hovorkyňa mesta Trebišov.

Tanečné divadlo s názvom Zo života...Ľeľije bolo pripravené pri príležitosti osláv jubilejného 10-teho výročia založenia súboru. Kultúrno-spoločenský program veľmi vhodne dotvorili scénicky aj hudobne pozvaní hostia – Žipovskí chlopi (Nižný Žipov).

„Tento rozsiahly program bol pre nás výzvou, niečo, čo sme doposiaľ nerobili. Spojili sme ho s výročím, ktoré náš súbor oslavuje a pozvali aj našich bývalých členov. A podľa všetkého, hlavne podľa ohlasov ľudí, takáto kombinácia bola správne rozhodnutie. Som hrdá na všetkých, ktorí tomuto projektu povedali svoje „Áno“, pretože mu museli venovať hodiny a hodiny času, ktorý mohli stráviť inak. Ale tu sa asi potvrdzuje, že keď sa folklór vryje do srdca, tak je to láska na celý život,“ uviedla Katarína Kvočáková, vedúca FS Ľeľija.




Počas 10-tich rokov pôsobenia súbor reprezentoval mesto Trebišov aj Slovensko na rôznych slávnostiach, festivaloch a výročiach vo viac ako 70-tich mestách a obciach a taktiež aj vo viacerých krajinách Európy. Bránami Ľeľije doposiaľ prešlo viac ako 120 členov.

AUTOR : Mgr. Martina MIŠTANIČOVÁ, hovorkyňa mesta
FOTO : Patrik Pekala a Mesto Trebišov



Verzia pre tlač
27.04.2018



Chystáte sa v lete na dovolenku?


  • áno, už sa na to teším (36%)
  • ešte neviem, rozhodnem sa podľa pandemickej situácie (19%)
  • nie, nebudem riskovať (44%)