Domov AKTUÁLNE > Šport

Starší žiak Patrik Sivčo prekvapil, medzi kadetmi vybojoval zlato

ZK Dunajská Streda z poverenia Slovenského zápasníckeho zväzu usporiadal majstrovstvá Slovenska kadetov v zápasení vo voľnom štýle v desiatich váhových kategóriách

Starší žiak Patrik Sivčo prekvapil, medzi kadetmi vybojoval zlato

SNINA. ZK Dunajská Streda z poverenia Slovenského zápasníckeho zväzu usporiadal majstrovstvá Slovenska kadetov v zápasení vo voľnom štýle v desiatich váhových kategóriách.

Týchto majstrovstiev sa zúčastnilo 52 mladých zápasníkov zo 16 klubov z celého Slovenska. Na súťaž vycestovala aj mini výprava Slávie Snina v zložení Patrik Sivčo a Oliver Andrejko pod vedením Slavomíra Štofika, trénera mládeže Slávie Snina.

Táto dvojica z majstrovstiev Slovenska starších žiakov pre klub Slávia priviezla bronzovú medailu, no trúfali si aj na medailu z kadetských majstrovstiev.

Vo váhe do 45 kilogramov prekvapil Patrik Sivčo, ktorý získal zlatú medailu – titul majstra Slovenska. Vo váhe 71 kilogramov sa nedarilo Oliverovi Andrejkovi, ktorý obsadil 7. priečku.

"Od Olivera som čakal lepšie umiestnenie, ale tento raz sa od neho odklonilo športové šťastie. V tomto mesiaci nás čakajú ešte dva turnaje, na ktorých chceme úspieť,“ konštatoval Slavomír Štofik, tréner mládeže.

AUTOR : PA
FOTO : archív klubu
Verzia pre tlač
18.04.2019



Chystáte sa v lete na dovolenku?


  • áno, už sa na to teším (36%)
  • ešte neviem, rozhodnem sa podľa pandemickej situácie (19%)
  • nie, nebudem riskovať (44%)